Ciabatta
Difficulty: LettServings
20
servingsPrep time
2
hours20
minutesCooking time
18
minutesDeilige sprøe og litt seige ciabatta, enklere enn å lage rundstykker! Disse er den nye storfavoritten her i huset, og de burde bli den nye favoritten i ditt hus også.
Ingredienser
1 kg sempermix (+litt til utbaking)
9 dl lunkent vann
1/2 pk gjør
2 ss fiberhusk
2 ts salt
Beskrivelse
- Ha mel, gjør og fiberhusk i bakebollen. Bland godt sammen med en skje.
- Mål opp vannet. Pass på at det er passe varmt til gjæren!
- Sett kjøkkenmaskinen på sakte hastighet og hell i vannet med en tynn stråle. Deigen SKAL være superklissete, den vil sette seg og bli litt mindre klissete under heving.
- La maskinen stå å gå i 10-15 minutter.
- Ha nå i saltet og la maskinen gå i ca 3 minutter til.
- La deigen heve i 45 minutter på ett lunt sted.
- Legg ett bakepapir på ett stekebrett og strø over mel.
- Hell deigen over på brettet og klem utover slik at den er ca like tykk over hele. Bruk gjerne hansker og litt mel oppå deigen til dette, da blir jobben mye enklere og mindre grisete.
- Dekk over deigen igjen og la den heve i 30 minutter
- Sett ovnen på 230 °C nå
- Når deigen har hevet strør du litt mel på kjøkkenbenken og hvelver deigen over på benken.
- Ta en skarp kjøkkenkniv og skjær deigen i ruter. Lag 3 snitt (4 ruter) en vei og 4 snitt (5 ruter) andre veien slik at du får 20 ruter.
- Legg ciabattaene over på stekebrett og stek i 13-18 minutter. Prøv deg frem på tiden, min ovn trengte 18 minutter.
Notat
- Ovn: 230 °C