Aprikossyltetøy

Aprikossyltetøy

Difficulty: Lett
Prosjoner

1

prosjoner
Forberedelser

30

minutes
Steketid

30

minutes

Enkelt og mye bedre en kjøpesyltetøy.

Ingredienser

  • 700 gram ferske aprikoser

  • 1 1/2 dl demerarasukker (brunt grovt sukker)

  • Eventuelt 1/2 vaniljestang

Beskrivelse

  • Åpne aprikosene og plukk ut steinen.
  • Riv eller skjær aprikosene i mindre biter og ha de i en kjele.
  • Sett kjelen på kokeplaten og pass godt på varmen slik at aprikosene ikke svies. Gjerne litt vann i bunnen.
  • Tilsett sukker.
  • Kok videre på svak varme og rør rundt med jevne mellomrom.
  • La det stå å godgjøre seg til alt er helt most, eventuelt bruk en potetmoser mot slutten slik at det blir helt jevnt. La det stå å småputre en god stund.
  • Hell det varme syltetøyet på ett glass med lokk, og lukk igjen med en gang. Da hermetiseres syltetøyet og det holder lenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*