Aprikossyltetøy
Difficulty: LettProsjoner
1
prosjonerForberedelser
30
minutesSteketid
30
minutesEnkelt og mye bedre en kjøpesyltetøy.
Ingredienser
700 gram ferske aprikoser
1 1/2 dl demerarasukker (brunt grovt sukker)
Eventuelt 1/2 vaniljestang
Beskrivelse
- Åpne aprikosene og plukk ut steinen.
- Riv eller skjær aprikosene i mindre biter og ha de i en kjele.
- Sett kjelen på kokeplaten og pass godt på varmen slik at aprikosene ikke svies. Gjerne litt vann i bunnen.
- Tilsett sukker.
- Kok videre på svak varme og rør rundt med jevne mellomrom.
- La det stå å godgjøre seg til alt er helt most, eventuelt bruk en potetmoser mot slutten slik at det blir helt jevnt. La det stå å småputre en god stund.
- Hell det varme syltetøyet på ett glass med lokk, og lukk igjen med en gang. Da hermetiseres syltetøyet og det holder lenger.