Currygryte
Difficulty: MiddelsProsjoner
4
prosjonerForberedelser
30
minutesSteketid
45
minutesIngredienser
600 gram kylling
2 stk løk
60 gram raspet eller finhakket ingefær
8 ts red curry paste (eller 1 glass)
2 bokser kokosmelk (ikke lett)
4 stk revet gulrot
400 gram kinakål i strimler
2 ts fiskesaus (evt soyasaus)
Smak til med salt og pepper
Beskrivelse
- Kutt opp kylling og grønnsaker.
- Finn fram en stor gryte og varm opp med litt smør eller olje.
- Fres løken blank og ha i ingefær og fres dette litt før du har i currypasten. Har må du nesten vurdere hvor sterkt du vil ha det.
- 8 toppede teskjeer ble hele glasset, jeg liker at det sparker litt fra seg men hvis du liker det litt mildere så har du mindre i.
- La dette frese ett lite minutt før du har i kokosmelk og gulrøttene.
- Tilsett kokosmelk. La dette få ett oppkok.
- Ha i kyllingen og la gryten så å putre på lav varme til alt kjøttet er gjennomkokt.
- Smak til med salt, pepper, fiskesaus og/eller soyasaus og tilsett sukkerertene og kinakålen.
Notat
- Finner du ikke fiskesaus kan du bruke glutenfri soyasaus i stedet for, men denne må du smake til. Denne kan fint serveres til de fleste allergikere (obs! currypasten jeg har brukt inneholder fiskesaus), men må kanskje tilpasses med tanke på fiske og soya intoleranse 🙂
- Server med ris og naanbrød.