Sjokoladekake med jordbær og kremost
Difficulty: LettProsjoner
1
prosjonerForberedelserminutter
Steketidminutter
Denne kombinasjonen er en match made in heaven! Saftig sjokoladekake, syrlig ostekrem og søte jordbær – NAM!
Ingredienser
- Kakebunn
75 gram smør
3 store egg
2 1/2 dl sukker
3/4 dl kakao
3 1/2 dl Toro kakemiks
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl rømme
- Ostekrem
3 pk naturell kremost
375 gram melis
Sitronsaft
- Øvrig
1-2 kurver jordbær
Beskrivelse
- Kakebunn
- Smelt smør og avkjøl litt.
- Skill eggeplommene og eggehviten og ta vare på eggehviten. Pisk eggeplommene, sukkeret og halvparten av det smelta smøret sammen.
- Rør kakaoen inn i resten av smøret før du blander det inn i resten av røren.
- Bland sammen kakemiks, bakepulver og vaniljesukker og sikt det før du har det tørre i røren.
- Bland i rømmen og pisk til du får en jevn og fin røre.
- Pisk eggehvitene stive og vend forsiktig inn i røren. Her gjør det ikke noe hvis eggehvitene ikke er helt blandet inn i røren, det blir ikke hvite klumper i kaken.
- Legg bakepapir i en springform og smør godt med smør eller formfett. Jeg har brukt en 22 cm form og lagt bakepapir oppover kantene for å få en høyere kake, men du kan også bruke en 24 cm form.
- Stekes på 175 grader i 30-40 minutter. Sjekk om kaken er ferdig med en stekepinne eller en glutenfri spaghettistrå.
- Ostekrem
- Pisk sammen kremosten og melisen og smak til med sitronsaft. (For en litt fastere krem kan du tilsette 100 gram mykt smør i kremen og avkjøle litt før du har kremen på kaken)
- Når kakebunnen er avkjølt kan du dele den i to eller tre deler. Fyll kaken med ostekrem og oppskåret jordbær.
Notat
- Jeg valgte å pynte kaken som en naked cake siden kremen var ganske flytende, men her gjør du akkurat som du vil. Pynt med masse god jordbær på toppen!