Snickerskake

Snickerskake

Difficulty: Lett
Porsjoner

1

porsjon(er)
Prepping

45

minutes
Steketid

30

minutes

Jeg har lenge hatt lyst til å lage Snickerskake! Denne kaken er delvis egenkomponert etter å ha lest og sett på mange oppskrifter. Tingen med Snickerskake (eller ritzkake eller peanøttkake om du vil) er at oppskriftene er ganske like og en ting som alle har tilfelles er at bunnen er en marengs med ritzkjeks og peanøtter.

Jeg hadde lyst til å lage en såkalt no-bake versjon. Det vil si en kake som ikke skal stekes (typ ostekake). For bunnen tok jeg da rett og slett utgangspunkt i mammas ostekakeoppskrift. Jeg prøvde først med Schärs salte kjeks og peanøtter. Det smakte INGENTING! Tilbake i tenkeboksen – hva kan jeg gjøre da? I ostekaken bruker jeg Semper havredigestive, og det smaker veldig godt så da prøvde jeg å bytte ut noe av den salte kjeksen med havredigestive. FULLTREFFER! Jeg vil påstå at den smaker MINST like godt som med ritzkjeks.

Ingredienser

  • Bunn
  • 100 gram Semper havredigestive

  • 100 gram Schär saltkjeks (Hvis du tåler gluten kan du bruke 200 gram Ritz i stedet for de glutenfrie kjeksene)

  • 75 gram peanøtter

  • Sjokoladekrem
  • 200 gram kokesjokolade

  • 120 gram smør

  • 6 eggeplommer

  • 6 ss sukker

  • Krem
  • 1 pk kremfløte

  • 3 ss karamellsaus

  • Topping
  • 1 Snickers

  • Peanøtter

  • Sjokoladesaus

  • Karamellsaus

Beskrivelse

  • Det kan lønne seg å begynne med å smelte sjokolade og smør sammen for sjokoladekremmen. Smelt i mikroen i 2-3 minutter (sjekk hvert minutt og rør godt) eller i vannbad. Dette skal avkjøles.
  • Jeg brukte Mørk Chokolade 55% fra Odense. Den er melkefri (kan inneholde spor av melk), så den er perfekt å bruke hvis du ikke kan ha melk eller laktose!
  • Ha kjeks og peanøtter i en foodprosessor. Kjør gjerne peanøttene litt alene før du har i kjeksen.
  • Smelt smør og bland i kjeksen. Hvis du bruker foodprosessoren så husk å ta av lokket så det ikke blir vakum!
  • Sett en 22 cm kakering på ett kakefat og ha blandingen i. Bruk en skje til å presse blandingen lett utover.
  • Når sjokoladen og smøret er avkjølt skiller du eggene, har i sukker og pisker eggedosis.
  • Ta sjokoladen og ha i eggedosisen. Vend inn med en slikkepott.
  • Ha sjokoladekremen over bunnen.
  • Sett kaken i kjøleskapet mens du lager kremen. Da får den satt seg litt før du har på neste lag.
  • Ha fløte og 3 ss karamellsaus (istopping) i en skål og pisk stivt. Laktosefri fløte er litt mer stabil og er lettere å piske stivt uten at det blir smør.
  • Ha kremen på kaken. Strø over peanøtter og hakket snickers og ha over sjokoladesaus og karamellsaus!
  • Sett kaken med kakeringen PÅ i kjøleskapet i minst 30 minutter. Bruk en kniv og skjær rundt kanten før du løsner kakeringen og server!

Notat

  • Jeg brukte istoppingene, men hvis du vil gjøre kaken ekstra staselig kan du lage hjemmelaget karamellsaus 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*