Moussaka med potet
Difficulty: Medium4
porsjon(er)30
minutes40
minutesEn stor lørdagsfavoritt her i huset er hjemmelaget Moussaka. Nå er ikke vi så glad i aubergine så vi bruker potet i stedet men det gjør man som man vil.
Oppskriften fikk jeg for flere år siden da vi hadde Mat og Helse på ungdomsskolen, men jeg har gjort små endringer som jeg syns gjør den enda bedre!
Har også forsøkt å lage dette med søtpotet istedenfor vanlig kokepotet. Det fungerer veldig bra og smaker kanskje til og med litt bedre.
Ingredienser
- Kjøttsaus
400 gram karbonadedeig
1 (stor) løk
1 paprika
Halv squash
1-2 gulrøtter
1 hvitløksbåt
1 boks pizzasaus på glass
1 dl vann
1/2 ts salt
1/2 pepper
1 1/2 ts oregano
1/2 ts kanel
2-3 laurbærblad (eller etter smak)
- Ostesaus
2 dl melk
1 1/2 ss melblanding
1 egg
1/2 stor boks cottage cheese eller 100 gram revet ost
5-6 lettkokte poteter
Beskrivelse
- Skjær opp og lag til alle ingrediensene til kjøttsausen.
- Jeg brukte raspekniven til foodprossessoren for å rive opp gulrøttene og squashen, men det går fint å bruke vanlig rivjern også.
- Originalt skal det være tomatpuré, men jeg foretrekker å bruke pizzasaus da jeg syns det blir mer smak på moussakaen.
- Brun kjøttdeigen og tilsett alle grønnsakene. Ha i pizzasausen og vannet og legg i laurbærblad etter smak og behag. Vi bruker 3-4 blad. La blandingen stå å småputre mens du lager til ostesausen
- Lag en jevning av melk og mel og rør til det koker opp. Ta kjelen av platen og tilsett cottage cheesen eller osten. Vi brukte cottage cheese for en lettere variant. La blandingen avkjøles litt før du rører inn ett egg.
- Skjær potetene i tynne skiver eller bruk skiveren til foodprossessoren.
- Legg potetskivene i en ildfast form og hell over ostesausen.
- Plukk laurbærbladene ut av kjøttsausen og hell over potetene.
- Ha litt revet ost på toppen. Her bruker jeg lettere revet ost, men bruk den du liker best.
- Stek på 200 grader i ca 40 minutter eller til potetene er møre.
Notat
- Server med en god salat. Vel bekomme!