Oreokake

Oreokake

Difficulty: Lett
Porsjoner

8

porsjon(er)
Prepping

2

hours 
Steketid

24

hours 

Oreokaken burde helst lages dagen før da den trenger tid for sette seg.

Oppskriften er inspirert fra Bake, men er noe endret.

Ingredienser

  • 450 gram Oreokjeks

  • 150 gram smeltet smør

  • 200 gram romtemperert philadelphiaost

  • 2 1/2 dl melis

  • 2 dl kremfløte

  • (2 1/2 dl sukker, kan sløyfest)

  • 1 pk Freia sjokolademousse

  • 1-2 pk kremfløte

Beskrivelse

  • Har brukt disse oreo kjeksene før, men de er ikke lenger å få tak i.
  • Har dog funnet en meget, om ikke bedre, erstatter!
  • Legg til siden 5-8 kjeks for pynting til slutt. Knus kjeksen i en foodprosessor eller med en potetmoser. Avgjør selv om du vil ha litt biter eller nesten finmost kjeks.
  • Lag til ett fint kakefat og sett en kakering på. Bland smøret i kjekssmulene, ha det over i formen og trykk godt ned.
  • Pisk sammen philadelphiaost og melis i en bolle, og pisk kremfløte i en annen. Hvis du velger å ha i sukker så har du det sammen med kremfløten men jeg syns det blir for søtt. Bland osten og kremen sammen og fordel utover bunnen.
  • Sett kaldt mens du forbereder moussen. Jeg valgte å bruke Freia sjokolademousse, men her er det fritt frem å velge det du selv foretrekker.
  • Pisk kremfløte til pynt. Smør utover eller bruk sprøytepose og valgfri tut. Jeg er fortsatt veldig fascinert av rosetippen min så det ble rosemønster på kaken min. La kaken stå en stund i kjøleskapet før servering – helst over natten.
  • Jeg la kjeks rundt kanten og drysset litt over hele. Jeg syns en oreokake MÅ pyntes med oreo på toppen!

Notat

  • Oreokaken burde stå kaldt i minst 12 timer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*