Focaccia

Focaccia

Recipe by Eirin Adriane MaurstadDifficulty: Enkel
Porsjoner

20

porsjon(er)
Prepping

1

hour 

30

minutes
Steketid

30

minutes

Focaccia er perfekt tilbehør til koldtbordet eller grillmaten! I tillegg er det ganske enkelt å lage. Jeg blir ofte bedt om å lage denne focacciaen, og den holder seg godt i fryseren (hvis den overlever så lenge!)
Denne Focacciaen blir superluftig og god, og viktigste ingrediens er god tid til elting i kjøkkenmaskin og heving. Sjekk ut hevetips i oppskriften!

Ingredienser

  • 1/2 pakke fersk gjær (eller 1 pk tørrgjær)

  • 5 dl vann

  • 1 ss honning

  • 750 gram Semper mix

  • 2 ts salt

  • 1 dl olivenolje (+ litt ekstra til å ha på toppen)

  • 2 ss rosmarin

  • Maldonsalt til toppen

  • Rosmarin til toppen

Beskrivelse

  • Smuldre gjæren i vannet og tilsett honningen. La stå ett par minutter mens du forbereder resten av ingrediensene.
  • Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle og elt i ca 15 minutter. Deigen skal være ganske klissete. Dekk bakebollen med plastfolie.
  • Nå skal den forheve. Supertriks er å heve i stekeovnen på ca 40-50 grader (laveste temperatur). Det går raskere, og helt ærlig har jeg fått bedre resultat etter jeg begynte med dette. Hev i 20-30 minutter.
  • Ha deigen over i en liten langpanne. Min er 30×40 cm. Du kan også bruke en større hvis du ikke har en liten, men da blir også brødet flatere. Bre deigen ut i formen, og sett tilbake i ovnen til heving i nye 20-30 minutter.
  • Når deigen er ferdig hevet tar du deigen ut av ovnen og varmen ovnen opp til 225 grader.
  • Stikk hull over hele deigen med en finger.
    Tips! Det er litt enklere hvis du bruker hanske og har litt olje på fingeren.
    Ha over olivenolje, litt havsalt og rosmarin.
  • Når ovnen er varm setter du inn focacciaen og skrur umiddelbart ned til 150 grader. Stek i ca 30 minutter, eller til brødet har fått en gylden, fin farge over hele.Oppskjært focacciaFerdigstekt focaccia

TIPS!

  • Hev deigen i ovnen på 40-50 grader for bedre resultat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*