Banan og peanøttcupcakes

Banan og peanøttcupcakes

Recipe by Eirin Adriane Maurstad
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

20

minutes

Dette er virkelig en slager i alle selskap og kaffeslabberaser og jeg anbefaler dere virkelig å prøve disse. Bananene gjør cupcakesene myke og saftige og saltsmaken i frostingen setter prikken over “i”en!
Cupcakesene kan gjerne lages laktosefrie. Bytt da ut smøret med melkefritt smør og melken og fløten med laktosefrie produkter og sjokoladen med melkefri sjokolade.

Ingredienser

  • Cupcakes
  • 100 gram mykt smør

  • 100 gram brunt sukker

  • 150 gram vanlig sukker

  • 3 egg

  • 2 ts vaniljeextract (kan byttes ut med vaniljesukker)

  • 250 gram Semper mix

  • 1 ts natron

  • 1/2 ts kanel

  • 1,2 dl melk

  • 100 gram sjokoladeknapper

  • Peanøttfrosting
  • 350 gram peanøttsmør

  • 75 gram smør

  • 150 gram melis

  • 1 1/2 ts vaniljeextract (kan byttes ut med vaniljesukker)

  • 4 1/2 ss kremfløte

  • Topping
  • Hakkede peanøtter

  • Flaksalt

Beskrivelse

  • Cupcakes
  • Ha mykt smør, brunt sukker og sukker i en kjøkkenmaskin og pisk til det er luftig og mykt.
  • Tilsett ett og ett egg og pisk godt sammen mellom hvert egg.
  • Del bananene i biter og mos de med en gaffel.
  • Ha de moste bananene og vaniljeextract i røren.
  • Bland mel, natron og kanel godt i en bolle og mål opp melken.
  • Ha melbalndingen og melken vekselsvis i røren. Mål opp sjokoladen og miks godt inn.
  • Fordel røren i muffinsformer. Jeg bruker alltid muffinsbrett med muffinsformer i, da unngår jeg at muffinsene flyter utover under steking.
  • Stek på 180 grader i 17-20 minutter.
  • Peanøttfrosting
  • Pisk smør og peanøttsmør i kjøkkenmaskinen. Ha i melis og pisk godt til alt er blandet sammen.
  • Smør eller sprøyt på kremen, og strø hakkede peanøtter og flaksalt på toppen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*