Daimrullekake
Difficulty: Enkel/middels1
Porsjoner1
hour6
minutesSNADDERKAKE! Jeg har sittet å bladd litt frem og tilbake i oppskriftsboken til mamma og hun har støtt og stadig nevnt denne daimrullekaken. Jeg har bare trukket litt på skuldrene å sagt “det får bli, en annen gang”. Vell, nå har jeg laget den og jeg lurer bare på HVORFOR jeg IKKE har laget denne før! Ja, den er mektig men sinnsykt god og anbefales virkelig. Det er noe spesielt med disse gamle oppskriftene. Det er spennende med nye smaker og inspirasjon fra “det store utland”, men de beste kakene jeg har laget er de gode gamle oppskriftene.
Ingredienser
- Kakebunn
4 egg
2 dl sukker
2 dl Semper mix
1 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
- Fyll
1 pose vaniljesaus u/koking
2 1/2 dl melk
150 gram smør
1 dl melis
2 pk daim
- Pynt
1 pk kremfløte
1 ss sukker
Beskrivelse
- Pisk sammen egg og sukker til en tykk, hvit eggedosis.
- Bland alt det tørre godt sammen.
- Sikt inn litt og litt av det tørre og vend forsiktig inn i eggedosisen. Ved å vende inn litt om gangen er det lettere å unngå klumper.
- Kle en langpanne med bakepapir og smør bakepapiret. Fordel røren i langpannen.
- Stek kaken på 230 grader i 6-8 minutter. Følg med, da det går ganske kjapt fra passe stekt til svidd.
- år kaken er ferdigstekt snur du den opp-ned på ett fuktig håndkle og avkjøler med langpannen over.
- Fyll
- Visp sammen posen med vaniljesaus med 2 1/2 dl melk. Dette er halvparten av oppgitt mengde på pakken, og gir en tykk vaniljekrem i stedet for vaniljesaus. Sett kaldt i ca 15 minutter mens du fortsetter på kremen.
- Pisk smør og melis til det blir hvitt og hakk 1 1/2 daimplate. Den siste biten er til pynt på toppen.
- Ha litt og litt vaniljekrem i smørkremen mens du lar maskinen gå. Når alt er godt blandet har du i daimen. Smør kremen utover den avkjølte kakebunnen.
- Rull kaken tett sammen og rull håndkleet rundt. Sett kaldt i minst 30 minutter.
- Pynt
- Pisk 2 dl kremfløte med 1 spiseskje sukker og dekk kaken med ett tynt lag krem. Hakk den siste daimbiten og strø over.