Tilslørte jordbærpiker

Tilslørte jordbærpiker

Recipe by Eirin Adriane MaurstadDifficulty: Enkel
Porsjoner

4

servings
Forberedelsestid

30

minutes

Nå på sommeren er det godt med noe friskt og avkjølende som samtidig er enkelt å lage. Jeg fikk inspirasjon til denne fra magasinet Bake sin «jordbærutgave» og lagde min egen vri på Tilslørte bondepiker.

Ingredienser

  • 400 gram frosne jordbær

  • 1 lime

  • 1 pose vaniljesaus u/koking

  • 2 1/2 dl melk

  • 1 pk kremfløte

  • 1 pakke Semper havrekaker (eller annen søt kjeks)

Beskrivelse

  • Ta jordbærene ut av fryseren og la de tine til de er halvfrosne.
  • Bland vaniljesauspulveret med melken. Ved å bruke 2 1/2 dl melk i stedet for mengden som står på pakken får du en tykk vaniljekrem. Sett kaldt i 10-15 minutter.
  • Ha kjeksen i en bolle og knus til små biter.
  • Ha jordbærene i en foodprosessor og klem over saften fra en lime. Blend sammen. Ved behov kan du ha i litt kaldt vann, eller ekstra saft fra lime. Hvis du ønsker kan du smake til med litt sukker, men husk at kjeksen og kremen gjerne er ganske søt.
  • Pisk fløte til krem og bland sammen med vaniljekremen.
  • Ta frem noen fine glass og legg lag på lag med kjeks, jordbær og krem. Avslutt med et dryss kjeks på toppen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*