Mandelstekte kyllinglår med mangosalat
Difficulty: Enkel4
Porsjoner20
minutes40
minutesDenne oppskriften er en slager. Ikke bare er den sunn, men den er også superlettvint å lage! Hvis jeg skal spise kylling eller kalkun så foretrekker jeg lårene. De blir bestandig saftige i motsetning til resten av kyllingen som har lett for å bli tørr. Nå får man også kjøpt kyllinglårfilet uten bein, og det er som regel det vi kjøper. Som sunt og godt tilbehør pleier jeg å lage en god mangosalat og litt råstekte poteter eller ris.
Ingredienser
- Mandelkylling
4 kyllinglår/kyllinglårfileter
250 gram mandler
1 kinesisk hvitløk
Salt
Pepper
- Mangosalat
1 mango
1/2 rødløk
1/2 agurk
1 avocado
Cherrytomater
Limesaft
- Råstekte poteter
Amadine eller mandelpoteter
Olivenolje
Salt og pepper
Annet ønsket krydder
Beskrivelse
- Forvarm stekeovnen til 200 grader. Du kan også bruke airfryer, da får du enda litt sprøere mandelskall utpå kyllingen.
- Begynn med å kjøre mandler og hvitløk i en foodprosessor eller tilsvarende. Det skal være litt chunky biter, så ikke kjør blandingen for lenge.
- Ha kyllingen i en ildfastform og ha på salt og pepper, eventuelt annet krydder etter smak.
- Ha mandelblandingen oppå kyllinglårene. Stek i ca. 30 minutter for kylling uten bein og 40-45 minutt for kylling med bein.
- Mangosalat
- Lag mangosalaten mens du venter. Skjær mango, tomat, avocado og agurk i passe biter.
- ødløken skjæres i tynne skiver, bruk gjerne mandolin hvis du har.
- Bland alt i en stor skål og skvis over lime/sitronsaft.
- Råstekte potetbåter
- Skjær potetene i båter og plasser med skallsiden ned i en ildfastform.
- Ha over olivenolje og ønsket krydder. Jeg pleier å bruke salt, pepper og chili explosion.
- Stek på 200 grader i 20-30 minutter til potetene er gylne og lager “hylelyd”.