Banan og peanøttcupcakes
4
servings30
minutes20
minutesDette er virkelig en slager i alle selskap og kaffeslabberaser og jeg anbefaler dere virkelig å prøve disse. Bananene gjør cupcakesene myke og saftige og saltsmaken i frostingen setter prikken over “i”en!
Cupcakesene kan gjerne lages laktosefrie. Bytt da ut smøret med melkefritt smør og melken og fløten med laktosefrie produkter og sjokoladen med melkefri sjokolade.
Ingredienser
- Cupcakes
100 gram mykt smør
100 gram brunt sukker
150 gram vanlig sukker
3 egg
2 ts vaniljeextract (kan byttes ut med vaniljesukker)
250 gram Semper mix
1 ts natron
1/2 ts kanel
1,2 dl melk
100 gram sjokoladeknapper
- Peanøttfrosting
350 gram peanøttsmør
75 gram smør
150 gram melis
1 1/2 ts vaniljeextract (kan byttes ut med vaniljesukker)
4 1/2 ss kremfløte
- Topping
Hakkede peanøtter
Flaksalt
Beskrivelse
- Cupcakes
- Ha mykt smør, brunt sukker og sukker i en kjøkkenmaskin og pisk til det er luftig og mykt.
- Tilsett ett og ett egg og pisk godt sammen mellom hvert egg.
- Del bananene i biter og mos de med en gaffel.
- Ha de moste bananene og vaniljeextract i røren.
- Bland mel, natron og kanel godt i en bolle og mål opp melken.
- Ha melbalndingen og melken vekselsvis i røren. Mål opp sjokoladen og miks godt inn.
- Fordel røren i muffinsformer. Jeg bruker alltid muffinsbrett med muffinsformer i, da unngår jeg at muffinsene flyter utover under steking.
- Stek på 180 grader i 17-20 minutter.
- Peanøttfrosting
- Pisk smør og peanøttsmør i kjøkkenmaskinen. Ha i melis og pisk godt til alt er blandet sammen.
- Smør eller sprøyt på kremen, og strø hakkede peanøtter og flaksalt på toppen.