Focaccia
Difficulty: Enkel20
porsjon(er)1
hour30
minutes30
minutesFocaccia er perfekt tilbehør til koldtbordet eller grillmaten! I tillegg er det ganske enkelt å lage. Jeg blir ofte bedt om å lage denne focacciaen, og den holder seg godt i fryseren (hvis den overlever så lenge!)
Denne Focacciaen blir superluftig og god, og viktigste ingrediens er god tid til elting i kjøkkenmaskin og heving. Sjekk ut hevetips i oppskriften!
Ingredienser
1/2 pakke fersk gjær (eller 1 pk tørrgjær)
5 dl vann
1 ss honning
750 gram Semper mix
2 ts salt
1 dl olivenolje (+ litt ekstra til å ha på toppen)
2 ss rosmarin
Maldonsalt til toppen
Rosmarin til toppen
Beskrivelse
- Smuldre gjæren i vannet og tilsett honningen. La stå ett par minutter mens du forbereder resten av ingrediensene.
- Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle og elt i ca 15 minutter. Deigen skal være ganske klissete. Dekk bakebollen med plastfolie.
- Nå skal den forheve. Supertriks er å heve i stekeovnen på ca 40-50 grader (laveste temperatur). Det går raskere, og helt ærlig har jeg fått bedre resultat etter jeg begynte med dette. Hev i 20-30 minutter.
- Ha deigen over i en liten langpanne. Min er 30×40 cm. Du kan også bruke en større hvis du ikke har en liten, men da blir også brødet flatere. Bre deigen ut i formen, og sett tilbake i ovnen til heving i nye 20-30 minutter.
- Når deigen er ferdig hevet tar du deigen ut av ovnen og varmen ovnen opp til 225 grader.
- Stikk hull over hele deigen med en finger.
Tips! Det er litt enklere hvis du bruker hanske og har litt olje på fingeren.
Ha over olivenolje, litt havsalt og rosmarin. - Når ovnen er varm setter du inn focacciaen og skrur umiddelbart ned til 150 grader. Stek i ca 30 minutter, eller til brødet har fått en gylden, fin farge over hele.
TIPS!
- Hev deigen i ovnen på 40-50 grader for bedre resultat.