Naanbrød
Difficulty: Lett15
porsjon(er)1
hour30
minutes3
minutesDette er en storfavoritt hjemme hos oss, og selv om det tar litt tid med steking så er det 100% verdt det! Disse brødene får en småseig og god konsistens, og nytes like mye av både de som ikke trenger glutenfritt som av oss som trenger det.
TIPS!
– Det er en fordel å ha en pizzastein eller en jernpanne uten trehåndtak når du skal steke disse brødene. Vi har prøvd begge delene, og det fungerer utmerket. Fordelen med en stor, firkanta pizzastein er at du kan steke flere brød samtidig.
Ingredienser
25 gram fersk gjær
4 ss melk
2 ss sukker
Ca. 550 gram semper mix
1/2 ss bakepulver
1/2 ts salt
1 boks (350 gram) gresk yoghurt (eller naturell yoghurt)
1 egg
2 ss smeltet smør
Beskrivelse
- Ha sukker og smuldre gjær i en skål. Ha 4 spiseskjeer melk oppi sukkeret og gjæren og løs opp. La det stå å godgjøre seg 1-2 minutter.
- Bland egg og yoghurt i en skål.
- Ha alt det tørre i en bakebolle og ha i gjærblandingen og egg og rømmeblandingen.
- Kjør deigen til den er godt eltet, i ca 10 minutter. Husk, deigen skal være noe klissete! Er deigen for tørr nå så får du tørre naanbrød som sprekker. Deigen heves i ca 1 time.
- Når det er ca en halv time igjen av hevetiden setter du på ovnen med pizzastein eller jernpanne i ovnen. Husk at pizzasteinen kan sprekke hvis du setter en kald stein inn i en varm ovn. Temperaturen skal være så høy som du får den!
- Hakk opp en potte fersk koriander og elt mesteparten i deigen (kan sløyfes hvis du ikke får tak i/ikke liker koriander. Blir kjempegode brød, også uten koriander). Del deigen opp i 8 biter som du kjevler ut i ca. 5 millimeters tykkelse. Lag de heller litt tykk enn for tynn! Obs, kna hver enkelt deig bit godt før du kjevler dem ut, og kjevle dem ut like før steking – da får du best resultat.
- Smør brødene med smeltet smør og dryss litt hakket koriander over. Stek dem i 3-5 minutter, helst under grill. Følg med hele tiden så de ikke blir for mye stekt.
Notat
- Kjempegodt!