Rundstykker
Difficulty: LettPorsjoner
20
porsjon(er)Prepping
1
hour30
minutesSteketid
12
minutesAv og til blir jeg litt lei av brødskiver så da hiver jeg sammen litt rundstykker. Dette er samme oppskriften som kanelsnurrene bare uten sukker og kardemomme som er hentet fra God Morgen Norge (Wenche Andersen)
Ingredienser
1 boks kesam
3 dl varmt vann
3 ss blå jyttemel
2 ss fiberhusk
50 gram gjær
6 ss nøytral olje (sojaolje) eller smeltet smør – jeg bruker smør
1 ss salt
1 pk semper mix
Beskrivelse
- Ha kesam og varmt vann i en bakebolle og miks sammen.
- La maskinen gå og ha i jyttemelet og fiberhusken, da unngår du at blandingen blir klumpete. La maskinen stå å gå i 5-8 minutter, da skal blandingen ha blitt som en veldig klissete deig.
- Ha i gjær, smør (eller olje), salt og mel og elt godt sammen. Denne deigen skal være litt klissete så la maskinen gå til du ser den slipper eltekroken og klistrer i bunnen av bollen.
- Dekk til deigen og la den heve i 30 minutter.
Når jeg baker ut har jeg litt olje i en kopp som jeg smører hendene med. Da blir det veldig enkelt å forme selv om deigen er klissete. Jeg tar en liten neve med deig til hvert emne. - Nå skal rundstykkene egentlig etterheve i 30-40 minutter, men hvis du er like utålmodig som meg kan du forvarme ovnen mens du baker ut, eller la de heve mens du venter på at ovnen skal bli varm. Jeg har aldri hevet disse spesielt lenge og har alltid fått bra resultat.
- Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca. 12 minutter.
Notat
- Kos deg 🙂