Mandelstekte kyllinglår med mangosalat

Mandelstekte kyllinglår med mangosalat

Recipe by Eirin Adriane MaurstadDifficulty: Enkel
Porsjoner

4

Porsjoner
Tilberedningstid

20

minutes
Steketid

40

minutes

Denne oppskriften er en slager. Ikke bare er den sunn, men den er også superlettvint å lage! Hvis jeg skal spise kylling eller kalkun så foretrekker jeg lårene. De blir bestandig saftige i motsetning til resten av kyllingen som har lett for å bli tørr. Nå får man også kjøpt kyllinglårfilet uten bein, og det er som regel det vi kjøper. Som sunt og godt tilbehør pleier jeg å lage en god mangosalat og litt råstekte poteter eller ris.

Ingredienser

  • Mandelkylling
  • 4 kyllinglår/kyllinglårfileter

  • 250 gram mandler

  • 1 kinesisk hvitløk

  • Salt

  • Pepper

  • Mangosalat
  • 1 mango

  • 1/2 rødløk

  • 1/2 agurk

  • 1 avocado

  • Cherrytomater

  • Limesaft

  • Råstekte poteter
  • Amadine eller mandelpoteter

  • Olivenolje

  • Salt og pepper

  • Annet ønsket krydder

Beskrivelse

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Du kan også bruke airfryer, da får du enda litt sprøere mandelskall utpå kyllingen.
  • Begynn med å kjøre mandler og hvitløk i en foodprosessor eller tilsvarende. Det skal være litt chunky biter, så ikke kjør blandingen for lenge.
  • Ha kyllingen i en ildfastform og ha på salt og pepper, eventuelt annet krydder etter smak.
  • Ha mandelblandingen oppå kyllinglårene. Stek i ca. 30 minutter for kylling uten bein og 40-45 minutt for kylling med bein.
  • Mangosalat
  • Lag mangosalaten mens du venter. Skjær mango, tomat, avocado og agurk i passe biter.
  • ødløken skjæres i tynne skiver, bruk gjerne mandolin hvis du har.
  • Bland alt i en stor skål og skvis over lime/sitronsaft.
  • Råstekte potetbåter
  • Skjær potetene i båter og plasser med skallsiden ned i en ildfastform.
  • Ha over olivenolje og ønsket krydder. Jeg pleier å bruke salt, pepper og chili explosion.
  • Stek på 200 grader i 20-30 minutter til potetene er gylne og lager “hylelyd”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*