Oppned kake

Oppned kake

Difficulty: Lett
Prosjoner

1

prosjoner
Forberedelser

1

hour 
Steketid

40

minutes

Kaken er “messy”, og kommer til å bli sølete når man skjærer i den. Jeg syns det er en del av sjarmen med den! En kake som folk ikke er redd for å skjære av fordi den er for pen, er en kake som er oppspist før du har snudd deg!

Ingredienser

  • Kakebunn
  • 3 egg

  • 3 dl sukker

  • 1 dl varmt vann

  • 3 dl Toro kakemiks

  • 1 ss kakao

  • 4 ts blå certo (xanthangummi)

  • Dekorasjon
  • 100 gram hasselnøttkjerner

  • 75 gram saltet smør

  • 1/2 dl sukker

  • Fyll
  • 1 pk vaniljesaus uten koking

  • 2 1/2 dl melk

  • 1 1/12 dl kremfløte

  • 100g lys kokosjokolade

Beskrivelse

  • Ha bakepapir i rundformen og smør den med ett tykt lag smør, det var enklest å bruke en hånd til å smøre. Jeg smurte til bakepapiret ikke lenger syntes gjennom smøret, ca. 75 gram. Smør også litt rundt kantene.
  • Hakk hasselnøttene med en kniv.
  • Strø de hakkede hasselnøttene i formen og strø sukker over.
  • Ha egg og sukker i en kjøkkenmaskin og pisk i ca 5 minutter til eggedosis.
  • Bland mel,bakepulver, kakao og certo i en skål.
  • Ha det varme vannet og sikt melblandingen i eggedosisen og vend godt inn.
  • Hell røren i kakeformen og stek på 180 grader i 40 minutter på nederste rille.
  • Avkjøles på rist.
  • Mens du venter på at kaken skal avkjøle seg lager du vaniljekremen og hakker sjokoladen. Bland vaniljesauspulveret med 2 1/2 dl melk (altså ikke følg oppskriften på pakken). La det stå kaldt i kjøleskapet i 10-15 minutter. Pisk 1 1/2 dl kremfløte og blad i vaniljekremen. Hakk sjokolade i grove biter.
  • Del den avkjølte kaken i to. Legg på vaniljekrem og strø over sjokoladen. Legg vaniljekremen sånn at det er en kant på 1/2-1 cm. Da unngår du at det tyter masse krem ut når du legger på toppen.
  • Legg bunnen på toppen med hasselnøttene opp!

Notat

  • Stekes i en 24 cm rundform på 180 grader i 40 minutter på nederste rille.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*