Oppned kake
Difficulty: LettProsjoner
1
prosjonerForberedelser
1
hourSteketid
40
minutesKaken er “messy”, og kommer til å bli sølete når man skjærer i den. Jeg syns det er en del av sjarmen med den! En kake som folk ikke er redd for å skjære av fordi den er for pen, er en kake som er oppspist før du har snudd deg!
Ingredienser
- Kakebunn
3 egg
3 dl sukker
1 dl varmt vann
3 dl Toro kakemiks
1 ss kakao
4 ts blå certo (xanthangummi)
- Dekorasjon
100 gram hasselnøttkjerner
75 gram saltet smør
1/2 dl sukker
- Fyll
1 pk vaniljesaus uten koking
2 1/2 dl melk
1 1/12 dl kremfløte
100g lys kokosjokolade
Beskrivelse
- Ha bakepapir i rundformen og smør den med ett tykt lag smør, det var enklest å bruke en hånd til å smøre. Jeg smurte til bakepapiret ikke lenger syntes gjennom smøret, ca. 75 gram. Smør også litt rundt kantene.
- Hakk hasselnøttene med en kniv.
- Strø de hakkede hasselnøttene i formen og strø sukker over.
- Ha egg og sukker i en kjøkkenmaskin og pisk i ca 5 minutter til eggedosis.
- Bland mel,bakepulver, kakao og certo i en skål.
- Ha det varme vannet og sikt melblandingen i eggedosisen og vend godt inn.
- Hell røren i kakeformen og stek på 180 grader i 40 minutter på nederste rille.
- Avkjøles på rist.
- Mens du venter på at kaken skal avkjøle seg lager du vaniljekremen og hakker sjokoladen. Bland vaniljesauspulveret med 2 1/2 dl melk (altså ikke følg oppskriften på pakken). La det stå kaldt i kjøleskapet i 10-15 minutter. Pisk 1 1/2 dl kremfløte og blad i vaniljekremen. Hakk sjokolade i grove biter.
- Del den avkjølte kaken i to. Legg på vaniljekrem og strø over sjokoladen. Legg vaniljekremen sånn at det er en kant på 1/2-1 cm. Da unngår du at det tyter masse krem ut når du legger på toppen.
- Legg bunnen på toppen med hasselnøttene opp!
Notat
- Stekes i en 24 cm rundform på 180 grader i 40 minutter på nederste rille.