Pavlova med ymse bær
Difficulty: MediumPorsjoner
8
porsjon(er)Prepping
15
minutesSteketid
1
hourDette er en perfekt festkake og passer kjempebra å lage til 17. Mai og konfirmasjoner. Marengsbunnen kan stekes ett par dager i forveien, og frukt og bær kan skjæres opp på forhånd. Alt du trenger å gjøre på den store dagen er å piske krem og legge krem og frukt på bunnen og voila! Ferdig kake på maks ti minutter!
Ingredienser
6 eggehviter (spar eggeplommene – kanskje kan du lage din egen vaniljekrem?)
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maizena
Beskrivelse
- Sett ovnen på 250 grader. Skill eggene. Pass nøye på at du har helt rene skåler og hender og for all del, ikke få eggeplomme i hvitene for da blir ikke marengsen stiv.
- Begynn å pisk hvitene på svak hastighet og øk litt etter litt. Mål opp sukker og maizena og ha hvitvinseddik i eggehvitene.
- Når eggehvitene ser slik ut kan du begynne å ha i sukkeret litt etter litt.
- Når du har hatt i alt sukkeret kan du la maskinen gå litt ekstra. Når den er ferdigpisket skal du kan holde marengsen opp ned uten at den faller.
- Smør marengsen utover i en sirkel eller en firkant og lag gjerne en grop i midten slik at du får ett naturlig sted å legge fyllet.
- Skru ned ovnen til 100 grader, sett brettet nederst i ovnen og stek i ca 60 minutter.
- Du kan velge om du bruker bare kremfløte, eller vaniljekrem eller hva du enn foretrekker. Jeg brukte Freia kakefyll med vaniljesmak som jeg blandet med en pakke laktosefri kremfløte. Husk! Ikke gjør det vanskeligere enn nødvendig, det viktigste er at du har tid til å kose deg og feire dagen.
- Ha på de bærene du vil. Jeg brukte de norske fargene og hadde på jordbær, bringebær, rips, blåbær og bjørnebær.
Notat
- Voilá!