Sjokoladefondant

Sjokoladefondant

Difficulty: Lett
Porsjoner

4

porsjon(er)
Prepping

45

minutes
Steketid

10

minutes

Sitter du og har lyst på noe godt og enkelt nå på slutten av helga? Da er sjokoladefondant midt i blinken! Forhåpentligvis har du alle ingrediensene liggende, men skulle du mangle sjokolade (eller egg?) så anbefaler jeg deg å løpe på din nærmeste søndagsåpne butikk eller bensinstasjon. Dette er nemlig en skikkeli godbit!

Denne er godt mulig å lage melkefri med melkefrisjokolade, melkefri margarin og Toro kakemiks (eller annet melkefritt gf-mel), men jeg synes resultatet blir best med ett mel som inneholder hvetestivelse.

Ingredienser

  • 50 gram sjokolade (mørk du vil)

  • 50 gram smør

  • 2 egg

  • 1/2 dl sukker

  • 1/2 dl Semper mix

Beskrivelse

  • Smelt smør i mikroen eller i en kasseroll. Knekk sjokoladen i biter å ha i en skål.
  • Ha det smelta smøret over sjokoladen og la stå til sjokoladen er smelta. Mens du venter pisker du sammen egg og sukker med en visp.
  • Ha sjokoladeblanding i eggblandingen og visp sammen til en jevn røre.
  • Sikt over melet og rør til det er fritt for klumper.
  • Fordel røren i fire porsjonsformer slik at de er ca 3/4 fulle. Hvis du skal servere disse i ett selskap kan du nå sette de kaldt og steke de rett før servering.
  • Stekes på 220 grader i 8-10 minutter. Viktig å ikke åpne ovnene før de er ferdige, følg heller med på om de hever seg litt og får en fin stekeskorpe
  • La fondantene hvile ett par minutter i formene slik at de setter seg før du hvelver dem over på fat. Pynt gjerne med litt melis og server med litt pisket krem eller en kule vaniljeis.

Notat

  • Stekes på 220 grader på nederste rille i 8-10 minutter.

    Fondantene skal være faste i kantene og deilig flytende i midten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*