Sjokoladekake med jordbær og kremost

Sjokoladekake med jordbær og kremost

Difficulty: Lett
Prosjoner

1

prosjoner
Forberedelserminutter
Steketidminutter

Denne kombinasjonen er en match made in heaven! Saftig sjokoladekake, syrlig ostekrem og søte jordbær – NAM!

Ingredienser

  • Kakebunn
  • 75 gram smør

  • 3 store egg

  • 2 1/2 dl sukker

  • 3/4 dl kakao

  • 3 1/2 dl Toro kakemiks

  • 1 1/2 ts bakepulver

  • 1 ts vaniljesukker

  • 2 dl rømme

  • Ostekrem
  • 3 pk naturell kremost

  • 375 gram melis

  • Sitronsaft

  • Øvrig
  • 1-2 kurver jordbær

Beskrivelse

  • Kakebunn
  • Smelt smør og avkjøl litt.
  • Skill eggeplommene og eggehviten og ta vare på eggehviten. Pisk eggeplommene, sukkeret og halvparten av det smelta smøret sammen.
  • Rør kakaoen inn i resten av smøret før du blander det inn i resten av røren.
  • Bland sammen kakemiks, bakepulver og vaniljesukker og sikt det før du har det tørre i røren.
  • Bland i rømmen og pisk til du får en jevn og fin røre.
  • Pisk eggehvitene stive og vend forsiktig inn i røren. Her gjør det ikke noe hvis eggehvitene ikke er helt blandet inn i røren, det blir ikke hvite klumper i kaken.
  • Legg bakepapir i en springform og smør godt med smør eller formfett. Jeg har brukt en 22 cm form og lagt bakepapir oppover kantene for å få en høyere kake, men du kan også bruke en 24 cm form.
  • Stekes på 175 grader i 30-40 minutter. Sjekk om kaken er ferdig med en stekepinne eller en glutenfri spaghettistrå.
  • Ostekrem
  • Pisk sammen kremosten og melisen og smak til med sitronsaft. (For en litt fastere krem kan du tilsette 100 gram mykt smør i kremen og avkjøle litt før du har kremen på kaken)
  • Når kakebunnen er avkjølt kan du dele den i to eller tre deler. Fyll kaken med ostekrem og oppskåret jordbær.

Notat

  • Jeg valgte å pynte kaken som en naked cake siden kremen var ganske flytende, men her gjør du akkurat som du vil. Pynt med masse god jordbær på toppen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*