Soppstuing
Difficulty: LettPorsjoner
4
porsjon(er)Prepping
30
minutesSteketid
15
minutesSoppstuing er noe som jeg ble hekta på da jeg var i Trondheim og spiste på en restaurant som heter Graffi og jeg bestemte meg for å lage dette hjemme.
Ingredienser
8-9 store sopp
2-3 store sjalottløker, finhakket
1 pk fløte
Beskrivelse
- Begynn med å skjære opp soppen i små biter og finhakk løken. Du vil angre hvis du prøver å spare tid ved å begynne å steke før du er ferdig å skjære – tro meg, jeg har gjort det!
Her i huset liker vi at soppen er VELDIG godt stekt, så jeg begynner med å steke soppen. - Når du syns soppen er passe stekt har du i sjalottløken.
- Bland alt sammen og stek til løken blir blank.
- Nå har du i fløten. Her kan du velge om du vil bruke kremfløte, matfløte, laktosefri fløte, lettere fløte eller noen annen fløte, men husk at kremfløten kremer seg mer og trenger kortere tid, mens matfløten trenger noe lengre tid for å koke ned.
I dag brukte jeg lettere matfløte. - Nå skal fløten koke ned. Den trenger litt temperatur for å tykne å få en gylden farge, men følg godt med så det ikke koker over.
Når du ser den er nesten ferdig har du i litt fersk eller tørket basilikum, salt og pepper.
Rør godt og ha en skål stående klar slik at du raskt kan helle soppstuing over i den når den er ferdig.
Den svir seg nemlig plutselig og veldig fort når den er ferdig! - Server i en skål og pynt med litt fersk basilikum.
Notat
- Smaken ble om mulig enda bedre enn Graffis syntes jeg i allefall!