Syndig gulrotkake
Difficulty: Middels1
prosjoner1
hour1
hourDenne gulrotkaken er full av gulrøtter, og den lages i en langpanne slik at den passer utmerket å servere til mange personer. Jeg har også epler og litt sjokolade i fordi jeg syns det fremhever smaken av kaken, det skal faktisk ikke så mye til!
Gulrotkake er ofte sett på som forholdsvis sunn siden det er så mye gulrøtter i, men det er faktisk ganske mye søtt i også. Derfor er den syndig, men det er syndig god!
Ingredienser
- Kakebunn
750 gram sukker
6 dl soyaolje
8 egg
600 gram Toro kakemiks
3-4 ts kanel
2 ts salt
4 ts natron
8 ts blå certo (xanthangummi)
700 gram revne gulrøtter
1-2 revne epler
100 gram finhakket (melkefri) sjokolade
- Fyll
375 gram (laktosefri) kremost
100 gram (melkefritt) smør
750 gram melis
Smakes til med sitronsaft
Beskrivelse
- Ha sukker og soyaolje i en kjøkkenmaskin og pisk i ca. 2 minutt. La så maskinen gå mens du har i ett og ett egg.
- Ha alt det tørre i en skål.
- Bland det tørre godt sammen før du sikter melet i det fuktige. Vend godt inn.
- Rasp gulrøtter og epler og hakk sjokolade. Ha det i røren og vend inn.
- Legg bakepapir i en langpanne og spray med formfett. Hell røren over.
- Stekes nederst i ovnen på 175 grader i 50-60 minutt.
- Avkjøl kaken.
- Ha kremost, smør, vaniljesukker og melis i en kjøkkenmaskin og kjør til en glatt masse. Smak til med sitronsaft.
- Bre kremen utover kaken og la den stå kaldt i minst 30 minutter.
- Skjær kaken i passe biter og server!
Notat
- Hvis du ønsker å lage kaken i en 24 cm rundform kan du halvere oppskriften.