Tacoform
Difficulty: Lett4
porsjon(er)30
minutes10
minutesEn helgeklassiker i norske hjem er helgetacoen, og det blir gjerne kjøpt “ferdig” på boks. Her i huset er det jeg som har mest dilla på taco. Hvis jeg har lyst på noe kos til middag så er det gjerne taco som frister mest, men jeg har nok vært litt alene om den saken.
Helt til vi prøvde hjemmelaget taco! Hjemmelaget tacokrydder, hjemmelaget salsa, hjemmelaget guacamole og hjemmelaget kjøttblanding. Nå sitter mamma (som frem til nå nærmest har vært matløs når vi har taco) og gleder seg til neste gang og jeg gjetter at vi sikkert har taco til helgen igjen!
Sponset innlegg
Denne fine Le Creuset-formen passer perfekt! I dag har jeg brukt den til å lage en tacoform, men den passer minst like fint til lasagne, moussaka eller gratenger. Den er også så pen at du fint kan bruke den som serveringsfat! Du finner den hos Kitchentime!
Kitchentime er en av Nordens ledende nettbutikker innen kjøkkenprodukter. De har ett svært bredt og detaljert sortiment som for øyeblikket teller 20 000 artikler innenfor kategoriene matlaging, baking servering og utendørs matlaging. De har så mye fint der og jeg anbefaler dere virkelig å ta turen innom!
Ingredienser
- Tacokrydder
3 ss chilikrydder
2 1/2 ts tørket chiliflak
2 1/2 ts tørket oregano
2 ss malt spisskummen
2 ss paprikapulver (røkt hvis du får tak i)
1 ss hvitløkspulver
1/2 ss salt
1 ts malt koriander
2 ss løkpulver
2 ss maisenna
En god runde med pepperkverna
- Salsa
6 plommetomater eller 12 cherrytomater
1/2 rødløk
1 potte fersk koriander eller 1 ts malt koriander
1 lime (saften)
Smak til med salt og pepper
- Guacamole:
2 modne avokadoer
1 lime
Salt
- Kjøttblanding
400 gram kjøttdeig
1 løk
1 rød chili
4 ts tacokrydder
1 boks chilibønner
1 boks hermetiske tomater (med basilikum)
1 liten boks mais
1/2 – 1 ts brunt sukker
1/2 lime (saften)
150 gram revet ost
- Nachochips
1 pose
- Rømme
1 pk
Beskrivelse
- Tacokrydder:
Bland alle krydderne sammen. Det blir mye krydder men det gjør ingenting for da har du til neste gang! Oppbevar i en lufttett boks så holder det seg som vanlig krydder. - Salsa:
Skjær opp tomatene i små biter og finhakk rødløken. Ha i lime, koriander, salt og pepper og bruk stavmikser eller blender. Du trenger ikke kjøre det til en mos, det skal være litt grove biter. Sil av overflødig væske. - Guacamole:
Ta avocadoene og mos dem med en gaffel før du smaker til med limesaft og salt. Legg avocadosteinen i guacamolen, da holder den fargen og du slipper gråbrun guacamole! - Kjøttblanding:
Varm opp en stekepanne med litt smør eller olje. Hakk løk og chili og stek lett i pannen. - Ha i kjøttdeigen.
- Jeg brukte disse tomatene og bønnene, men du tar det du får tak i.
- Ha i tomatene og bønnene. Ha i mais og og smak til med sukker (eventuelt salt og pepper).
- Ha blandingen i en ildfastform og sett tortillachips rundt kanten. Strø revet ost på toppen.
- Stek i ovnen på 200 grader (ikke varmluft) til osten er smeltet, ca. 10 minutter.
Notat
- Server med en grønn salat, guacamolen, salsaen og sist men ikke minst RØMME!
Velbekomme 😉