Tilslørte jordbærpiker
Difficulty: EnkelPorsjoner
4
servingsForberedelsestid
30
minutesNå på sommeren er det godt med noe friskt og avkjølende som samtidig er enkelt å lage. Jeg fikk inspirasjon til denne fra magasinet Bake sin «jordbærutgave» og lagde min egen vri på Tilslørte bondepiker.
Ingredienser
400 gram frosne jordbær
1 lime
1 pose vaniljesaus u/koking
2 1/2 dl melk
1 pk kremfløte
1 pakke Semper havrekaker (eller annen søt kjeks)
Beskrivelse
- Ta jordbærene ut av fryseren og la de tine til de er halvfrosne.
- Bland vaniljesauspulveret med melken. Ved å bruke 2 1/2 dl melk i stedet for mengden som står på pakken får du en tykk vaniljekrem. Sett kaldt i 10-15 minutter.
- Ha kjeksen i en bolle og knus til små biter.
- Ha jordbærene i en foodprosessor og klem over saften fra en lime. Blend sammen. Ved behov kan du ha i litt kaldt vann, eller ekstra saft fra lime. Hvis du ønsker kan du smake til med litt sukker, men husk at kjeksen og kremen gjerne er ganske søt.
- Pisk fløte til krem og bland sammen med vaniljekremen.
- Ta frem noen fine glass og legg lag på lag med kjeks, jordbær og krem. Avslutt med et dryss kjeks på toppen.